Duyurular
Ders Kataloğu

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

PASTACILIK VE EKMEKÇİLİK PROGRAMI DERS KATALOĞU

Üniversite Zorunlu Dersleri

T

U

K

AKTS

BTU100

BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI

2

-

2

2

GSBHSH

SEÇMELİ GÜZEL SANATLAR / İLK YARDIM

-

2

1

1

ORY100

ÜNİVERSİTE HAYATINA GİRİŞ

1

-

1

1

KPD100

KARİYER PLANLAMA DERSİ

1

0

1

2

Birinci Yarıyıl (Güz)

T

U

K

AKTS

İNGL101

İNGİLİZCE I

4

-

4

5

PSTXXX

SEÇMELİ DERS I 

3

-

3

5

PST101

MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ I

3

-

3

6

PST103

GASTRONOMİ TARİHİ

3

-

3

6

PST105

TEMEL HAMUR YAPIM TEKNİKLERİ I

1

3

3

6

TÜRK101

TÜRK DİLİ I

2

-

2

2

Yarıyıl Ders Yükü: 6 ders, 18 kredi

 

 

 

30

İkinci Yarıyıl (Bahar)

T

U

K

AKTS

İNGL102

İNGİLİZCE II

4

-

4

5

PSTXXX

SEÇMELİ DERS II

3

-

3

5

PST102

MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ II

3

-

3

4

PST104

TEMEL PASTA YAPIM TEKNİKLERİ

1

3

3

5

PST106

TEMEL HAMUR YAPIM TEKNİKLERİ II

1

3

3

4

PST122

STAJ

-

-

-

5

TÜRK102

TÜRK DİLİ II

2

-

2

2

Yarıyıl Ders Yükü: 7 ders, 18 kredi

 

 

 

30

Üçüncü Yarıyıl (Güz)

T

U

K

AKTS

ATA201

ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I

2

-

2

2

PSTXXX

SEÇMELİ DERS III

3

-

3

5

PSTXXX

SEÇMELİ DERS IV

1

2

3

5

PST201

MENÜ YÖNETİMİ VE PLANLAMASI

3

-

3

6

PST203

ARTİZAN EKMEKLER

1

3

3

6

PST205

KLASİK VE MODERN PASTACILIK

1

3

3

6

Yarıyıl Ders Yükü: 6 ders, 17 kredi

 

 

 

30

Dördüncü Yarıyıl (Bahar)

T

U

K

AKTS

ATA202

ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ II 

2

-

2

2

PSTXXX

SEÇMELİ DERS V

3

-

3

5

PSTXXX

SEÇMELİ DERS VI

1

2

3

5

PST202

GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİ

3

0

3

6

PST204

ÇİKOLATA VE SOS YAPIM TEKNİKLERİ

1

3

3

6

PST206

ULUSLARARASI PASTACILIK VE FIRINCILIK UYGULAMALARI

1

3

3

6

Yarıyıl Ders Yükü: 6 ders, 17 kredi

 

 

 

30

SEÇMELİ DERSLER

T

U

K

AKTS

PST150

ANTİK YEMEK KÜLTÜRÜ

3

-

3

5

PST151

ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ

3

-

3

5

PST152

GİRİŞİMCİLİK

3

-

3

5

PST153

MUTFAKTA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

3

-

3

5

PST154

GIDA HUKUKU VE MEVZUATI

3

-

3

5

PST155

ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ

3

-

3

5

PST156

YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ

3

-

3

5

PST157

MESLEK ETİĞİ

3

-

3

5

PST158

BESİN TEKNOLOJİSİ

3

-

3

5

PST159

ÜRÜN BELİRLEME VE SATIN ALMA

3

-

3

5

PST160

YÖNETİM VE ORGANİZASYON

3

-

3

5

PST161

SANAT TARİHİ

3

-

3

5

PST162

ZİYAFET MUTFAĞI VE ORGANİZASYONU

3

-

3

5

PST163

TEMEL KREMALAR VE TÜREVLERİ

1

2

3

5

PST164

SICAK TATLILAR

1

2

3

5

PST165

MUTFAK EKİPMANLARI

3

-

3

5

PST166

SOĞUK TATLILAR

1

2

3

5

PST167

PİŞİRME TEKNİKLERİ

1

2

3

5

PST168

TEMEL PASTA DEKORASYONU

1

2

3

5

PST169

GASTRONOMİ TURİZMİ

3

-

3

5

PST170

ŞEKERLEME SANATI

1

2

3

5

PST172

PASTA STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIK

1

2

3

5

PST250

YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ

3

-

3

5

PST251

YEMEK SOSYOLOJİSİ

3

-

3

5

PST252

YİYECEK İÇECEK OTOMASYON SİSTEMLERİ

3

-

3

5

PST253

DUYUSAL ANALİZ

3

-

3

5

PST254

KAHVE VE ÇAY KÜLTÜRÜ

3

-

3

5

PST255

MEDYA VE GASTRONOMİ

3

-

3

5

PST256

GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYEN

3

-

3

5

PST257

PROTOKOL VE SOSYAL DAVRANIŞ KURALLARI

3

-

3

5

PST258

PAZARLAMA YÖNETİMİ

3

-

3

5

PST259

MOLEKÜLER GASTRONOMİ

1

2

3

5

PST260

TASARIM VE ESTETİK

3

-

3

5

PST261

SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ UYGULAMALARI

3

-

3

5

PST262

TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER

3

-

3

5

PST263

ŞERBET YAPIM TEKNİKLERİ VE HELVALAR

1

2

3

5

PST264

ANADOLU MUTFAĞINDA PASTACILIK VE EKMEKÇİLİK

1

2

3

5

PST265

YENİ MUTFAK AKIMLARI

1

2

3

5

PST266

YÖRESEL TATLI UYGULAMALARI

1

2

3

5

PST267

KEK ÜRETİMİ VE BİSKÜVİLER

1

2

3

5

PST268

UZAK DOĞU MUTFAĞINDA PASTACILIK VE EKMEKÇİLİK

1

2

3

5

PST269

ÖZEL DURUMLARDA BESLENME

1

2

3

5

PST270

İTALYAN MUTFAĞINDA PASTACILIK VE EKMEKÇİLİK

1

2

3

5

PST271

SÜTLÜ TATLILAR VE DONDURMA UYGULAMALARI

1

2

3

5

PST272

FRANSIZ MUTFAĞINDA PASTACILIK VE EKMEKÇİLİK

1

2

3

5

PST273

PROFESYONEL BARMENLİK VE MİKSOLOJİ

1

2

3

5

DERS İÇERİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

T:Teorik Ders Saati

U:Uygulama Saati

K:Kredi

ÖK:Ön Koşul

AKTS:Avrupa Kredi Transfer Sistemi