SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
PASTACILIK VE EKMEKÇİLİK PROGRAMI DERS KATALOĞU
Üniversite Zorunlu Dersleri |
T |
U |
K |
AKTS |
|
BTU100 |
BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI |
2 |
- |
2 |
2 |
GSBHSH |
SEÇMELİ GÜZEL SANATLAR / İLK YARDIM |
- |
2 |
1 |
1 |
ORY100 |
ÜNİVERSİTE HAYATINA GİRİŞ |
1 |
- |
1 |
1 |
KPD100 |
KARİYER PLANLAMA DERSİ |
1 |
0 |
1 |
2 |
Birinci Yarıyıl (Güz) |
T |
U |
K |
AKTS |
|
İNGL101 |
İNGİLİZCE I |
4 |
- |
4 |
5 |
PSTXXX |
SEÇMELİ DERS I |
3 |
- |
3 |
5 |
PST101 |
MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ I |
3 |
- |
3 |
6 |
PST103 |
GASTRONOMİ TARİHİ |
3 |
- |
3 |
6 |
PST105 |
TEMEL HAMUR YAPIM TEKNİKLERİ I |
1 |
3 |
3 |
6 |
TÜRK101 |
TÜRK DİLİ I |
2 |
- |
2 |
2 |
Yarıyıl Ders Yükü: 6 ders, 18 kredi |
|
|
|
30 |
|
İkinci Yarıyıl (Bahar) |
T |
U |
K |
AKTS |
|
İNGL102 |
İNGİLİZCE II |
4 |
- |
4 |
5 |
PSTXXX |
SEÇMELİ DERS II |
3 |
- |
3 |
5 |
PST102 |
MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ II |
3 |
- |
3 |
4 |
PST104 |
TEMEL PASTA YAPIM TEKNİKLERİ |
1 |
3 |
3 |
5 |
PST106 |
TEMEL HAMUR YAPIM TEKNİKLERİ II |
1 |
3 |
3 |
4 |
PST122 |
STAJ |
- |
- |
- |
5 |
TÜRK102 |
TÜRK DİLİ II |
2 |
- |
2 |
2 |
Yarıyıl Ders Yükü: 7 ders, 18 kredi |
|
|
|
30 |
|
Üçüncü Yarıyıl (Güz) |
T |
U |
K |
AKTS |
|
ATA201 |
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I |
2 |
- |
2 |
2 |
PSTXXX |
SEÇMELİ DERS III |
3 |
- |
3 |
5 |
PSTXXX |
SEÇMELİ DERS IV |
1 |
2 |
3 |
5 |
PST201 |
MENÜ YÖNETİMİ VE PLANLAMASI |
3 |
- |
3 |
6 |
PST203 |
ARTİZAN EKMEKLER |
1 |
3 |
3 |
6 |
PST205 |
KLASİK VE MODERN PASTACILIK |
1 |
3 |
3 |
6 |
Yarıyıl Ders Yükü: 6 ders, 17 kredi |
|
|
|
30 |
|
Dördüncü Yarıyıl (Bahar) |
T |
U |
K |
AKTS |
|
ATA202 |
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ II |
2 |
- |
2 |
2 |
PSTXXX |
SEÇMELİ DERS V |
3 |
- |
3 |
5 |
PSTXXX |
SEÇMELİ DERS VI |
1 |
2 |
3 |
5 |
PST202 |
GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİ |
3 |
0 |
3 |
6 |
PST204 |
ÇİKOLATA VE SOS YAPIM TEKNİKLERİ |
1 |
3 |
3 |
6 |
PST206 |
ULUSLARARASI PASTACILIK VE FIRINCILIK UYGULAMALARI |
1 |
3 |
3 |
6 |
Yarıyıl Ders Yükü: 6 ders, 17 kredi |
|
|
|
30 |
|
SEÇMELİ DERSLER |
T |
U |
K |
AKTS |
|
PST150 |
ANTİK YEMEK KÜLTÜRÜ |
3 |
- |
3 |
5 |
PST151 |
ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ |
3 |
- |
3 |
5 |
PST152 |
GİRİŞİMCİLİK |
3 |
- |
3 |
5 |
PST153 |
MUTFAKTA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ |
3 |
- |
3 |
5 |
PST154 |
GIDA HUKUKU VE MEVZUATI |
3 |
- |
3 |
5 |
PST155 |
ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ |
3 |
- |
3 |
5 |
PST156 |
YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ |
3 |
- |
3 |
5 |
PST157 |
MESLEK ETİĞİ |
3 |
- |
3 |
5 |
PST158 |
BESİN TEKNOLOJİSİ |
3 |
- |
3 |
5 |
PST159 |
ÜRÜN BELİRLEME VE SATIN ALMA |
3 |
- |
3 |
5 |
PST160 |
YÖNETİM VE ORGANİZASYON |
3 |
- |
3 |
5 |
PST161 |
SANAT TARİHİ |
3 |
- |
3 |
5 |
PST162 |
ZİYAFET MUTFAĞI VE ORGANİZASYONU |
3 |
- |
3 |
5 |
PST163 |
TEMEL KREMALAR VE TÜREVLERİ |
1 |
2 |
3 |
5 |
PST164 |
SICAK TATLILAR |
1 |
2 |
3 |
5 |
PST165 |
MUTFAK EKİPMANLARI |
3 |
- |
3 |
5 |
PST166 |
SOĞUK TATLILAR |
1 |
2 |
3 |
5 |
PST167 |
PİŞİRME TEKNİKLERİ |
1 |
2 |
3 |
5 |
PST168 |
TEMEL PASTA DEKORASYONU |
1 |
2 |
3 |
5 |
PST169 |
GASTRONOMİ TURİZMİ |
3 |
- |
3 |
5 |
PST170 |
ŞEKERLEME SANATI |
1 |
2 |
3 |
5 |
PST172 |
PASTA STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIK |
1 |
2 |
3 |
5 |
PST250 |
YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ |
3 |
- |
3 |
5 |
PST251 |
YEMEK SOSYOLOJİSİ |
3 |
- |
3 |
5 |
PST252 |
YİYECEK İÇECEK OTOMASYON SİSTEMLERİ |
3 |
- |
3 |
5 |
PST253 |
DUYUSAL ANALİZ |
3 |
- |
3 |
5 |
PST254 |
KAHVE VE ÇAY KÜLTÜRÜ |
3 |
- |
3 |
5 |
PST255 |
MEDYA VE GASTRONOMİ |
3 |
- |
3 |
5 |
PST256 |
GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYEN |
3 |
- |
3 |
5 |
PST257 |
PROTOKOL VE SOSYAL DAVRANIŞ KURALLARI |
3 |
- |
3 |
5 |
PST258 |
PAZARLAMA YÖNETİMİ |
3 |
- |
3 |
5 |
PST259 |
MOLEKÜLER GASTRONOMİ |
1 |
2 |
3 |
5 |
PST260 |
TASARIM VE ESTETİK |
3 |
- |
3 |
5 |
PST261 |
SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ UYGULAMALARI |
3 |
- |
3 |
5 |
PST262 |
TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER |
3 |
- |
3 |
5 |
PST263 |
ŞERBET YAPIM TEKNİKLERİ VE HELVALAR |
1 |
2 |
3 |
5 |
PST264 |
ANADOLU MUTFAĞINDA PASTACILIK VE EKMEKÇİLİK |
1 |
2 |
3 |
5 |
PST265 |
YENİ MUTFAK AKIMLARI |
1 |
2 |
3 |
5 |
PST266 |
YÖRESEL TATLI UYGULAMALARI |
1 |
2 |
3 |
5 |
PST267 |
KEK ÜRETİMİ VE BİSKÜVİLER |
1 |
2 |
3 |
5 |
PST268 |
UZAK DOĞU MUTFAĞINDA PASTACILIK VE EKMEKÇİLİK |
1 |
2 |
3 |
5 |
PST269 |
ÖZEL DURUMLARDA BESLENME |
1 |
2 |
3 |
5 |
PST270 |
İTALYAN MUTFAĞINDA PASTACILIK VE EKMEKÇİLİK |
1 |
2 |
3 |
5 |
PST271 |
SÜTLÜ TATLILAR VE DONDURMA UYGULAMALARI |
1 |
2 |
3 |
5 |
PST272 |
FRANSIZ MUTFAĞINDA PASTACILIK VE EKMEKÇİLİK |
1 |
2 |
3 |
5 |
PST273 |
PROFESYONEL BARMENLİK VE MİKSOLOJİ |
1 |
2 |
3 |
5 |
DERS İÇERİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ...
T:Teorik Ders Saati
U:Uygulama Saati
K:Kredi
ÖK:Ön Koşul
AKTS:Avrupa Kredi Transfer Sistemi